Persbericht: Opening meest uitdagende Groene Schoolplein bij OBS De Boomhut Arnhem
ARNHEM - Na ruim anderhalf jaar hard werken, meedenken, soms ook geduld hebben, sjouwen en bouwen, is vrijdag 28 augustus het Groene Schoolplein bij OBS De Boomhut officieel geopend. De school is niet alleen een mooi plein rijker, maar heeft ook een belangrijke rol gespeeld in een innovatieve aanpak voor realisatie van het project.
Want binnen dit project is veel aandacht geweest voor actieve samenwerking. Wat willen de leerlingen eigenlijk? Wat is de wens vanuit pedagogisch inzicht? Hoe zorgen we voor betrokkenheid bij de bouw en het onderhoud? Wat is een groen schoolplein eigenlijk? Wat kunnen de kinderen leren? Welke rol spelen de ouders? Hoe zorgen we voor duurzaam materiaalgebruik? En niet onbelangrijk, hoe zorg je dat alles ook financieel haalbaar blijft? Allemaal vragen die simpel lijken, maar tijd en aandacht vragen om goed te worden beantwoord. En dat is gelukt!
Leerlingen, ouders, leerkrachten en ondersteuning van OBS De Boomhut, de MR, BSO en omwonenden zijn trots op het resultaat en proces. Het succes wordt dagelijks gevierd in de pauzes waarin leerlingen weer uitdagend aan de slag kunnen met de 5 spelbehoeftes: bewegingsspel, regelspel, fantasiespel, constructie spel en rustig spel. Vrijdag a.s. wordt er tijdens de opening ook officieel bij stil gestaan.
Bijzonderheden projectFlores onderwijs heeft Maak-Lab Arnhem en studio Stadsgras de ruimte geboden om een vernieuwende aanpak toe te passen binnen dit project. Maak-Lab en Stadsgras focussen zich op creatie en maakprojecten waarbij zij jongeren de kans bieden zich te ontwikkelen. Jongeren kunnen werken aan zowel technische als persoonlijke vaardigheden, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan de realisatie van een heel concreet project en of product.
De sociaal betrokken organisaties besteden daarnaast ook veel aandacht aan de betrokkenheid van alle partijen die voor de bouw en het gebruik van een plein een rol spelen en letten op inzet van duurzame materialen.
Dankzij de inzet van vele jongeren, vrijwilligers, Maak-Lab Arnhem, Stadsgras en jeugdwerkplaatsen in Zutphen en Groningen, de school, leerlingen, MR en vele lokale ondernemers is een uniek resultaat opgeleverd en zijn mooie nieuwe relaties ontstaan. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door het programma Maatschappelijke Diensttijd. Zie voor meer info: www.doemeemetmdt.nl en de regeling Groene Schoolpleinen van de Provincie Gelderland.